11.1.07

Všude dobře, doma manželka

Prášky, co mám, jsou fakt bezva. Ty s tím efedrínem. Vůbec nechápu, jak je možné, že je taková věc legální. Kromě mírně změněných stavů vědomí a poměrně častých výpadků krátkodobé paměti si vážně nemůžu stěžovat. Svět zrůžověl a když žížalek nastudoval poté, co jsem se na něj plných 10 minut šťastně usmívala, podrobně příbalový leták, také se šťastně usmál a prohlásil...letos budme mít pěknýzačátek roku.

Neměl tak úplně pravdu, protože i když efedrin vykonává své s mým přístupem k životu, ony výše zmiňované výpadky krátkodobé paměti nejsou právě praktické.

Moc nevím, jak to popsat co nejvtipněji. Ono na tom totiž nic vtipného není. Žížalek si tedy rozhodně nesmál.

Když odcházím z domu, tak obvykle

1) a) vyjdu ze dveří

b)zasunu klíč do zámku a zamknu naše vchodové dveře

c)vyndám klíč ze zámku

2) spustím se dolů, kde

a)projdu zadními dveřmi tchyně, které zamknu (pokud není doma) klíčem jež setrvává v zámku trvale

b) projdu chodbou

c)zasunu klíč do zámku

d)odemknu si přední dveře tchyně

e) vyjmu klíč ze zámku

f) vyjdu ven

g) vložím klíč do zámku a zamknu přední dveře tchyně

h) vyjmu klíč ze zámku a mohu se radostně vydat vstříc nevšedním dobrodružstvím

Bohužel a nejsem na to hrda, jsem vynechala z tohoto seznamu jeden bod. Co to je, jeden bod v tak výživném výčtu, řeknete si.

Inu, pokud je to bod 2e), stávají se nesplnitelnými i body 2g) a 2h) s tím, že bod 2f) zůstává nedotčen.

Krátce a stručně řečeno......................ocitnete se před domem, který je zcela zamčen a v jehož všech zámcích zeje zevnitř nějaký klíč.

Jste poměrně spoře oděni a vedle vás cupitá nemocný batolín, se kterým jste měli v původním plánu jet k lékaři. To nemůžete, neboť klíče od auta máte pochopitelně na jednom a tomtéž kroužku, na kterém se uvnitř zamčeného domu houpou i vaše ostatní klíče.

Co si počnete?

Pokud jste blond, podniknete jako první věc marný útok na vnitřní ochozy domu, přehodíte dítě přes plot, ten následně přelezáte způsobem ne právě hodným komentářů. Když se vám konečně podaří, za cenu zničené Adídas bundy, setřepat se z drátů, zjistíte, že jste skutečně poctivý debil a zamkli jste opravdu všechno. První, co vás napadne, je rozmlátit tchyni okno v přízemí, neboť tudy je cesta ke klíči nejkratší, ovšem máte jakousi posvátnou úctu z matky svého muže a tím pádem vezmete majzlik a tyčku a začnete se naprosto zcestně pokoušet páčit dveře v jakémsi chorobném domnění, že je to lepší cesta.

Nutno podotknout, že manželův bratr je sklenář, takže původní nápad byl jistojistě tím pravým....kdyby ovšem nebyly v daném okně dithermy a kdyby.............................no kdybů je moc, je poměrně zima, dítě začíná být nervozní, protože se těšilo na jízdu vozem, které se hlasitě domáhá.

Mobilní telefon máte...............pochopitelně bezpečně uzamčen ve vnitřních prostorách budovy.

Takže opět přehodíte, nyní již vzpouzející se dítě přes plot, i vy sami podniknete jeho další opravdu komické zdolání a vydáte se loudit drobné na telefon.

Když se vám tyto podaří vyžebrat od místního opilce zjistíte, že veřejná budka nefunguje.

Potupně zajdete na místní úřad a domáháte se možnosti, zavolat...................................když je vám toto umožněno, najednou zjistíte, že nevíte komu.

A tak jako ta pipina, místo abyste zavolali zámečníka nebo sklenáře, voláte manžela. Budiž vám omluvou, že jste na práškách s efedrínem a tudíž vážně nemáte schopnost myslet jakkoliv, natož prakticky.

Manžel přijede – ostatně kvůli tomu jste si ho brala, aby přijel na zavolání!!!!!

Přijede a k vašemu údivu nerozbíjí okno, ale snaží se vyrazit přední dveře. Vráží svými nebezpečně se dmoucími šedesáti kily do naprosto nehybných zárubní a v tu chvíli těžko říci, v co doufá, že udělají. Vám je jasné, že neudělají nic, ale držíte hubu, bo je zima a máte hlad a chcete to mít za sebou.

Abyste se na to nemusela dívat, jdete se na chvíli projít. Když se za půl hodiny vrátíte, najdete svého muže tentokrát na zadní straně domu zapřeného do elektrické vrtačky, kterou se snaží zneškodnit zámek. U nohou mu leží tři zlomené vrtáky a z úst vycházejí slova, která vám mají naznačit, že radost jste mu tentokrát rozhodně neudělala.

Po dvou hodinách máte své klíče, vděčně padáte muži k nohám, ten odjíždí hartusící, neboť má v práci frmol.

Zapalujete si cigárko a pohazujete si klíči v radostném nadšení ze shledání s nimi.........................

......................................................................

a ty klíče vám padnou do kanálu.

***

Jsou věci, které zkrátka nevysvětlíte.

Jsou ženy, které si zkrátka neměl nikdo brát ................................

Žádné komentáře: